Les marxes neonazis arriben a Magdeburg

Nota: Article publicat al web del Setmanari DIRECTA el 17 de gener de 2013

El passat 12 de gener, uns 1.000 neonazis van arribar a Magdeburg, la capital de Saxònia-Anhalt, per participar en un dels esdeveniments més importants de l’extrema dreta del país. Un ampli desplegament policial de 2.000 agents va intentar garantir que les antifeixistes no arribessin al lloc reservat per als neonazis, que van desfilar amb música de Wagner pel Parc Industrial SKET del barri de Salbke i no van parar de fer fotografies de les contramanifestants. Després de dos anys de victòries antifeixistes a Dresden on es va aturar la marxa neonazi més gran d’Europa, el moviment neonazi i el partit NPD, han trobat a la ciutat de Magdeburg l’alternativa a Dresden per la marxa i pels actes revisionistes i de glorificació del feixisme alemany.

Tot i així, els bloquejos, els sit-ins i els actes de desobediència civil d’unes 14.000 activistes contramanifestants van aconseguir que la marxa fúnebre no passés pel centre de la ciutat. Al llarg del dia es van viure enfrontaments entre antifeixistes i les forces de seguretat. La policia va utilitzar esprai de pebre i canons d’aigua contra grups Antifa per defensar el dret de manifestació dels neonazis i impedir els bloquejos de carrers que el moviment antifeixista portava a terme.

A les ciutats de Pforzheim, Kassel, Darmstadt, Hamburg i Swinemünde/Świnoujście –poblacions on els brutals bombardeigs nord-americans i anglesos de finals de la Segona Guerra Mundial van causar més de 11.000 morts a cada ciutat– el moviment antifeixista, moviments socials, sindicats, alguns partits polítics i grups eclesiàstics han aconseguit amb gran èxit i des de fa anys mobilitzar-se i impedir les marxes neonazis de dol amb bloquejos massius de carrers i rutes d’accés.

Des de finals dels 90, els nazis han interferit en els actes en memòria de les víctimes dels bombardeigs aliats a les ciutats alemanyes. El moviment neonazi porta molts anys banalitzant la història i explotant els bombardeigs per als seus propis fins –relativitzaven la culpabilitat alemanya en la Segona Guerra Mundial i se’n reivindicaven víctimes.

Tot i l’èxit de les mobilitzacions populars en barrar els peus als neonazis, al racisme i al revisionisme, entre les convocants de l’acció antifeixista del passat dia 12, amb el rerefons del cas NSU, no es parla de victòria, ja que tot i haver pogut evitar parcialment les traves policials i judicials que se’ls hi van posar per portar a terme el bloqueig, la marxa fúnebre hitleriana pel bombardeig va transcórrer, de nou, a Magdeburg.

Bloqueig d'Antifa als accessos de Magdeburg. Foto: mdnaxifrei

Bloqueig d’Antifa als accessos de Magdeburg. Foto: mdnazifrei

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s